Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την “απάτη μαμούθ” σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας (ΠΑ.ΣΥ.Π.Υ.) καταδικάζει και στηλιτεύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τέτοιες δράσεις απ’ όπου και αν προέρχονται και δηλώνει κατηγορηματικά, ότι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον κλάδο, τα μέλη του οποίου – εταιρείες πάροχοι ιατροτεχνολογικών προϊόντων υγείας  – παραμένουν αταλάντευτα δίπλα στον ασθενή, ακόμα και στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών.

Ειδικότερα σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος επισημαίνει:

«Ήμασταν και παραμένουμε πάντοτε δίπλα στην Πολιτεία, στο Υπουργείο Υγείας  και στον  Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως αρωγοί για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων, με όλα τα μέλη μας για οτιδήποτε χρειαστεί ο οργανισμός, ώστε να ανακουφιστούμε επιτέλους από τέτοιου είδους κυκλώματα που εκμεταλλεύονται καταστάσεις αυξάνοντας τον προϋπολογισμό και επιβαρύνοντας όλους τους συμβεβλημένους παρόχους με δυσβάσταχτο clawback.

Ζητούμε τόσο από τον Υπουργό Υγείας όσο και από την πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την παραδειγματική τιμωρία όσων λειτούργησαν εις βάρος του Οργανισμού αλλά και κατ’ επέκταση εις βάρος όλων των υγειών  παρόχων υγείας, που δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης των εταιρειών τους, έχοντας ως κύριο μέλημα την υγεία των ασθενών ασφαλισμένων του οργανισμού».

image_print