Τίτλοι τέλους στο απίθανο θέατρο που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2016, χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος και με την αιτιολογία να μπει τάξη, προφανώς μόνο σε εμάς και όχι στον Οργανισμό.

Τους πρώτους μήνες τα στελέχη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν θα γίνει clawback για τα αναπνευστικά, το οποίο και δεν έγινε πιστευτό από τη διοίκηση του Συλλόγου, αν και κάποια από τα μέλη ή παρασύρθηκαν ή εν τέλει είχαν από κάπου πληροφόρηση, η οποία δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό και στρεβλώσεις στην αγορά.

Από τον Απρίλιο- Μάιο και μετά, όπου τα μέλη μας υπέγραψαν συμβάσεις, τόσο στη διοίκηση του Συλλόγου, όσο και κατ ιδίαν στις εταιρείες, ο πρόεδρος αλλά και τα περισσότερα στελέχη του ΕΟΠΥΥ επαναλάμβαναν, στις επίμονες ερωτήσεις μας ότι το clawback θα μπει στον εισαγωγέα και για τον συγκεντρωτή οξυγόνου στον ιδιοκτήτη του μηχανήματος.

Αυτά ίσχυαν μέχρι και την Παρασκευή το πρωί, που ο ΕΟΠΥΥ κάλεσε τους Συλλόγους για ενημέρωση.

Την Παρασκευή το βράδυ που καταλογίστηκε το clawback συνέβη ακριβώς το αντίθετο απ’  ότι έλεγαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!

Κι όχι μόνο αυτό. Ενώ ο ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή το πρωί 15 Ιουνίου παρουσία του ΠΑΣΥΠΥ, ΣΕΙΒ, ΠΑΣΥΠΥΕ και άλλων βεβαιώνει τους παρόχους για επιβολή clawback στον εισαγωγέα, βγάζει στη συνέχεια την ανακοίνωση που φέρει ημερομηνία 11 Ιουνίου!!! Γνωρίζει δηλαδή επί μέρες τι θα συμβεί και μας κοροϊδεύει σκοπίμως.

Τους τελευταίους μήνες σε σειρά επισκέψεων των μελών του Δ.Σ. προκειμένου να μάθουμε πως διαμορφώθηκαν οι δαπάνες του 2017 και πως τρέχουν το 2018, η διοίκηση του οργανισμού δεν μας έδωσε ποτέ τα στοιχεία – τα οποία ούτε και ήμερα δεν έχουν ανακοινώσει- προφανώς για να είναι δυνατόν το «μαγείρεμα» κατά το δοκούν!

Κι όλα αυτά ενώ εμείς από την αρχή προτείναμε μειώσεις στις τιμές, ώστε να μην χρειαστεί clawback και να προστατευθούν οι επιχειρήσεις. Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προτίμησαν το εκδικητικό μέσο του clawback με μεγάλο κίνδυνο, ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις.  Και βέβαια με κίνδυνο να μην εξυπηρετείται ο ασθενής, κάτι που το έχει όμως αντιληφθεί ο ΕΟΠΥΥ και προβλέπει να αποζημιώνει απευθείας τον ασθενή όπου δεν υπάρχει πάροχος.

Με όλα όσα συμβαίνουν το μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται είναι αν μπορούμε να συνεχίσουμε τις συμβάσεις μας, όταν το αντισυμβαλλόμενο μέλος μας κοροϊδεύει με αυτόν τον τρόπο.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μαζί με τον νομικό σύμβουλο θα εξετάσει τη νομιμότητα των ανωτέρων πράξεων και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Δ.Σ.

image_print