Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ (21.08.2020): 

Σε συνέχεια της ενεργοποίησης έκδοσης άυλων παραπεμπτικών, ενημερώνονται οι συμβεβλημένοι πάροχοι ανοικτής περίθαλψης (Δημόσιες και Ιδιωτικές δομές υγείας), ότι πρέπει αυτά να εκτελούνται και υποβάλλονται στο σύστημα ΔΑΠΥ, μαζί με τα υπόλοιπα παραπεμπτικά, χωρίς την υποχρέωση αποστολής φυσικού παραστατικού (τα ηλεκτρονικά αρχεία των άυλων παραπεμπτικών θεωρούνται ως φυσικό αρχείο) σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4704/2020 (ΦΕΚ Α΄133) και το άρθρο ΜΟΝΟ της υπ’αριθμ. 3578 /2020 (ΦΕΚ Β, 3234) ΚΥΑ, αλλά με την αντίστοιχη ηλεκτρονική ένδειξη του άυλου, όπως αυτή εμφανίζεται αυτόματα στο σύστημα ΔΑΠΥ, μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης με το ΣΗΣ, κατά τη στιγμή της εκτέλεσης.

Η πληροφορία της εκτέλεσης των άυλων παραπεμπτικών εμφανίζεται στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας, σε συνεχή ενημέρωση, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία των παροχών που λαμβάνει ο πολίτης από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα στοιχεία εκτελέσεων των άυλων παραπεμπτικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία και εφαρμόζονται οι χρονικοί έλεγχοι προθεσμιών και όλοι οι προβλεπόμενοι ηλεκτρονικοί, ιατρικοί και διοικητικοί έλεγχοι, για την υποβολή, εκκαθάριση και απόδοση της σχετικής δαπάνης. Οι πάροχοι συνεχίζουν να ενημερώνονται για την πορεία εκκαθάρισης των υποβολών τους μέσω του συστήματος eΔΑΠΥ.

Για θέματα διαδικασιών απευθύνεστε στο email: [email protected]
Για τεχνικά θέματα απευθύνεστε στο email: [email protected]

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

image_print