Aνακοίνωση ΕΟΠΥΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ REBATE-CLAWBACK ΕΤΩΝ 2013-2019

Γίνεται γνωστό ότι με βάση την υπ. αριθμ. Β2β/Γ.Π.οικ. 77678 απόφαση του Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ 5394 Β’ /08-12-2020) ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την ένταξη στη ρύθμιση των οφειλών από Rebate- Clawback ετών 2013-2019 ορίζεται η 10η Δεκεμβρίου 2020.

Η αποδοχή ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων πραγματοποιείται από την πλατφόρμα «Ενημέρωση Συναλλασσομένων» : https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInbox

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, θα σας γνωστοποιηθεί η σχετική πράξη προσδιορισμού του ύψους και του πλήθους των δόσεων, η οποία θα συνοδεύεται με νεότερη ανακοίνωση για τον τρόπο εξόφλησης αυτών.

Σε απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί, γίνονται γνωστά τα κάτωθι:

1. Θα υπάρχει δυνατότητα, για όσους παρόχους / προμηθευτές το επιθυμούν, να γίνεται είτε πρόωρη εξόφληση του ποσού οφειλής είτε καταβολή μεγαλύτερου πλήθους δόσεων. Για το σκοπό αυτό, στην προαναφερθείσα πράξη προσδιορισμού του ύψους και πλήθους των δόσεων θα υπάρχει σχετική ταυτότητα οφειλής.

2. Η πληροφορία για το συνολικό ποσό οφειλής ετών 2013-2019 μπορεί να αναζητηθεί μέσω της επιλογής « Ανάλυση Οφειλών» της πλατφόρμας «Ενημέρωση Συναλλασσομένων».

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ:

 

 

image_print