Ο ΠΑΣΥΠΥ είχε συνάντηση με τον ΕΟΠΥΥ, εχθές 24.09.2019, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Υπήρξε ταύτιση απόψεων και φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να ρυθμιστούν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα.
Το μόνο «αγκάθι» είναι ο τρόπος καταλογισμού του clawback και το μεγάλο ύψος, που όπως μας ανακοινώθηκε, για το 2018 θα κινηθεί πάνω από 40%, ενώ ενημερωθήκαμε ότι για το 2019 τρέχει σε ποσοστό 20%.

Επιπλέον, μας ενημέρωσαν ότι θα υπάρξουν δύο τύποι clawback:

α) σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσίας θα αφορά τους παρόχους και
β) σε ό,τι αφορά την πώληση προϊόντων, είτε αυτά αφορούν αναπνευστικές συσκευές είτε ορθοπεδικά είδη, θα καταλογιστεί στους εισαγωγείς.

Οι ενέργειές μας το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούν στο να γίνει η απόδοση του clawback με σωστό τρόπο και να περιοριστεί όσο το δυνατόν εάν αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του Συλλόγου μας.

Είμαστε σε αναμονή νέας συνάντησης με το Υπουργείο Υγείας, οπότε όταν αυτή πραγματοποιηθεί θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.

Επίσης, σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ (Αρ.Πρωτ. 34265/18-9-2019) με θέμα: «συμπληρωματικά στοιχεία εκτέλεσης έτους 2018 ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ΣΕΔ»  μας τόνισαν ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι 20 Οκτωβρίου 2019 και πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τότε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να κατατεθούν υποβολές δαπάνης.

 

 

 

image_print